31 Ekim 2011 Pazartesi

(: ŞARK HAN GANİMETLERİ :)

Bu eminönü ziyaretini yapalı bir kaç hafta oldu aslında ama anca paylaşıyorum.havaların çok soğuk olduğu günlerde güneşin arada bir kendini gösterip 'cee-ee' yaptığı olmuştu ya, işte o günlerden birinde kendimi attım dışarıya.her türlü zorluğa rağmen ulaşmayı başardım şark han'a. ne zorluğu mu? anlatayım efendim.. ben yaklaşık 1,5 senedir dışarı tek başıma çıkmıyorum,çıkamıyorum daha doğrusu,ufaklıkların ikiside küçük olunca bu durum kaçınılmaz oluyor tabi..gideceğim yerlere ya eşimle gidiyoruz ya da taksiyle falan gidiyorum.Ahsen kreşe başlayınca biz ufaklıkla başbaşa kaldık tabi,1-2 hafta yine uzak bir yere gidemedim,sanki hep kreşten arayıp,Ahsen durmuyor gelin alın diyecekler gibi geldi,ama böyle bişi olmadı tabi,neyse ben duruma iyice alışınca hadi dedim eminönüne gideyim,epeydir gitmiyorum. çıktım evden, akbili uzun süredir kullanmıyorum ya dolu mu değilmi onu bile unutmuşum,akbil dolum bayi arıyorum,araa araa 1 durak boyunca yürüdüm yok efendim,çatlıcam. meğersem artık akbilmatik'ler varmış,ordan dolduruyormuşsun,ama ben beceremedim tabi :)oradaki gençlerden yardım istedim yaşlılar gibi :)sağolsunlar kabul ettiler ama benim akbil iptal olmuş, doldurmuyor makine,neymiş istanbul kart almam gerekiyormuş,akbil kalkacakmış,falan filan. neyse dedim jeton alayım bari, eskiden onuda bayide satarlardı, şimdi oda jetonmatik'ten alınıyor ama ben tabiki onuda beceremedim :) orada selpak satan bir çocuk vardı,ondan rica ettim,aldı sağolsun. 'abla 1 tane yetermi '  diye soruyor,yok dedim al 5-6 tane,bir daha nerde bulacağım seni :) neyse sonunda jetonuma kavuştum,bindim tramvaya,uzun zamandır toplu taşımaya binemiyorum ya, nasıl duygulandım varya, ağlıcam resmen mutluluktan. hiç bir zorluk yıldıramadı beni ve sağ salim vardım eminönüne,ilk işim şark hana gitmek oldu tabi,neler mi aldım? hemen paylaşıyorum...
ne zamandır mutfağıma saat arıyorum,bunu görünce hoşuma gitti hemen aldım.

bu gördüğünüz sevimli marulun içinde limon çatalları var ama ben küçük kanepeler yapıp,bunlarla süslemeyi düşünüyorum.

bu da kafes şeklinde bişi,ne deniyor bunlara bilmiyorum,içine sıvı bişi koyuyorsun yanıyor.yanınca alttaki resim gibi oluyor,anlamışsınızdır zaten :)
ben bu eski arabalara bayılıyorum,hepsini alıp eve koyasım var.şimdilik bu sarı school bus'la başladık bakalım..
bu elbise askılarını benim minnoşlara aldım :)
ve son olarak bunuda eşime aldım,ofise koyması için,onu unutmak olmazdı dimi ama? nede olsa onun sponsorluğunda yapıyoruz bu alışverişi :) eveet şark han'dan aldıklarım bu kadar,bu uzuun postumuzun sonuna geldik umarım sıkılmamışsınızdır,hepinize sevgiler sunuyorum,takipte kalın....

29 Ekim 2011 Cumartesi

YENİMODA'DAN YENİ CİCİLER


geçen hafta yenimoda'dan sipariş ettiğim ürünler dün elime ulaştı,daha önceki gibi zamanında ve sorunsuz bir şekilde.. kutudan neler mi çıktı?
işte bunlaar..bir ayakkabı ve bir çanta..malesef flaş yüzünden renkleri tam belli olmamış ama çantayı çok sevdim, şu an aşk yaşıyoruz kendisiyle :) yalnız aklıma takılan birşey oldu,iki ayrı kampanyadan almış olduğum bu ürünler bana tek kargoda geldi ama her ikisi içinde ayrı kargo parası alındı,sizcede bu işte bir yanlışlık yok mu? tecrübesi olanlar varsa bana fikir versin lütfen..kendilerine mail attım bakalım ne açıklama getirecekler.. herkese çok güzel bir hafta sonu diliyorum. sevgiler,saygılar efendiiim....

25 Ekim 2011 Salı

VAN'LI BEBEKLER ÜŞÜMESİN!!

Bir blogcu arkadaşımız çok güzel bir etkinlik başlatmış 'van'lı bebekler için atkı-bere örüyoruz' eğer sizinde elinizden örgü geliyorsa durmayın başlayın derim,ayrıca yün yardımı da kabul ediyorlarmış ayrıntılar burada.

24 Ekim 2011 Pazartesi

VAN MİNÜT

Evet uzun zamandır sesim çıkmıyor,ama burdayım bir yerlere gitmedim.yazacaklarım birikti ama ne yazmak geliyor içimden ne paylaşmak.son zamanlarda ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlar hepimiz gibi beni de üzüyor,peki biz ne yapabiliriz? birçok yerde yardım kampanyası var,mesela benim bildiğim merter migros ve optimum avm otoparklarında yardım kamyonları var oraya göndermek istediğiniz şeyleri ulaştırabilirsiniz,ayrıca yurtiçi kargo,ptt kargo,mng kargo Van'a gönderilecek yardımlarınızı ücretsiz gönderiyor,ayrıca Best van tur ve Van gölü turizm esenler otogarından yardımlarınızı alıyor. bu yardım kampanyalarına destek olabiliriz ve tabiki bol bol dua edebiliriz.Allah ülkemize güzel günler göstersin... amin...

13 Ekim 2011 Perşembe

EN GÜZEL KARADENİZ MUTFAĞI : NALİA

Bugün sizi çok sevdiğim bir mekanla tanıştırmak istiyorum: NALİA sizde benim gibi karadeniz mutfağının lezzetlerini seviyorsanız,bu mekanı gözüm kapalı tavsiye ederim. 2 şubesi var nalia'nın: güneşli ve bostancı.biz yakınlığından dolayı güneşliyi tercih ediyoruz ama bostancıda ki şubesinin atmosferide çok güzel.
mercimek çorbasının yanına gelen kıtır ekmeklere ben bayılıyorum,karalahana çorbası içmek isterseniz o da mısır ekmeğiyle servis ediliyor.
ve tabi ki mıhlama..mıhlama hakkında söyleyecek söz bulamıyorum,şu güzelliğe bakar mısınız?evde ne kadar denediysem o lezzeti tutturamıyorum.
hamsi tava olmazsa olmaz. paluğin krali :)
finali tatlıyla yapmak isteyenler için benim tavsiyem; mısır tatlısı.karamelli,kaymaklı,çok farklı bişey..kesinlikle denemelisiniz.çocuklu aileler için açık-kapalı oyun parkı var.bahçede yemek yerken çocuğunuzda gözünüzün önünde oluyor,o açıdan çok iyi..
benden bu kadaar.. detaylı bilgi için http://www.nalia.com.tr/                                                                       **fotoğraflar nalia'nın resmi sitesinden ve facebook sayfasından alınmıştır.

10 Ekim 2011 Pazartesi

ÇANTALARA DÜZEN GELSİN!!!


Sizde benim gibi çantanıza elinizi attığınızda aradığını bulamayanlardan mısınız ya da çanta değiştirirken zorlanıyor musunuz? valla ben öyleyim :)bu durum beni sinir ediyordu tabi. Bende ne yaptım?oturdum paşa paşa çanta düzenleyici diktim.
Keşke daha önce dikseymişim,çantama düzen geldi. dikmesi de kolay,düz dikiş bilen herkes diker. çanta değiştirmekte kolay,alıyorsun hoop öbür çantaya :)
Elastik kumaşları tercih ederseniz,daha rahat kullanırsınız. dik durmasını istiyorsanız daha sert kumaşları tercih etmelisiniz. yapmak isteyenler için link burada.kolay gelsin :)

8 Ekim 2011 Cumartesi

HASTAYA ÇORBA YAPILIR,BEN PASTA YAPIYORUM..

Bu şeker hamuru insanda bağımlılık yapıyor,sürekli yapmak istiyorsun.Hastaya çorba yapılır,ben pasta yapıyorum :) Geçen arkadaşım çok hasta olmuş,tabi ben birkaç gün sonra öğrendim.Hastayken insan kendini bir garip hissediyor,ilgi istiyor,kendimden biliyorum :( Bende üzüldüm açıkçası arkadaşımın yanında olamadığıma..neyse gecikmelide olsa gittim yanına, tabi süslü bir pasta yaparak :)
Daha önce kurabiye ve cupcake denemem olmuştu ama,pastada ilk kez denedim şeker hamurunu..çok beğenmedim ortaya çıkan görüntüyü,ama ilk kez yapan biri için fena değil işte..bu konuda öğrenecek daha çok şeyim var. puff!!

7 Ekim 2011 Cuma

TÜTÜ YAPALIM

Bugün sizinle kızlarımıza tütü yapıp onları sevindirelim mi? ben tütüyü kız çocuklarına çok yakıştırıyorum ve bugün bir blogda yapımını görür görmez sıvadım kolları. Ünlü mağazalarda onlarca liraya satılan tütünün maliyeti çok az aslında ,yapmasıda kolay ve zevkli..Hemen bitiyor çünkü dikiş yok..Sadece lastik,makas ve tül lazım.. yapım aşamaları burada. Benim yaptığımsa işte bu..
bu ilk hali , daha sonra beline kurdele geçirerek denedim,
kuzucum da hasta hasta bana mankenlik yapmaya çalıştı :)
işte bu kadaar..hemencik yapılıp giyiliveriyor.siz nasıl buldunuz?

6 Ekim 2011 Perşembe

'HOŞGELDİN BEBEK' SOFRASI

Ahsen'e ilk adım pastası yaptığımız akşam teyzemiz malesef yanımızda yoktu ve bende ona söz vermiştim senin olduğun bir akşam yine farklı bir sofra kurarız diye..ama bir türlü denk gelmemişti, herkes başka bir taraflarda olduğu için hepimizi bir araya toplamak biraz zor oluyor.Ta ki yarıyıl tatilinde 2. bebişimiz dünyaya gelene kadar,fırsat bu fırsat deyip nenne'mizin(kızım teyzesine nenne diyor) büyüüüük yardımıyla bir sofra hazırladık.Önce tatlıyla başlayalım.Bunlar kardan adam görüntüsü vermeye çalıştığımız muhallebilerimiz..
Bu aşağıda gördüğünüz civcivlerde yine patatesten yapıldı.Tasarımı teyzemize ait..
buda çiçekli pilavımız...
 pilavın yanında gördüğünüz şeylerde,kızarmış patlıcan ruloları..sofrada başka şeylerde vardı ama fotoğrafını çekmemişim,nereden bilebilirdim ki ileride bir bloğum olacağını :) şimdilik benden bu kadar,sevgiyle kalın..

5 Ekim 2011 Çarşamba

İLK ADIM PASTASI VE AHSEN'İN ÇİFTLİĞİ :)

İlk göz ağrım,canım,bal böcüğüm, Ahsen'im 11 aylıkken babannesi ve dedesinin bizi ziyaretleri sırasında,ilk adımlarını atıp yürümeye başlamıştı. 
Ve bizi nasıl sevinmiştik anlatamam, herhalde hiç yürümeyecek gibi mi geldiyse bana, ben çığlık çığlığayım o derece yani :) ve bunu bir pastayla kutlayalım dedik. Öğleden sonra verdiğim bir kararla akşam için şirin bir sofra hazırlama niyetine girdim. Vakit dar olunca herşeyin en pratiğine yöneldim. Önce hazır pandispanyalarım vardı onların için bir krema yapıp,tavşan şekli verdim, tarifini isterseniz burada bir blogcu arkadaşım detaylı anlatmış.
benimki birazcık kediye benzedi sanki,bi de ben acelemden krema tam soğumadan bonibonları koydum onlarda aktı birazcık..neyse tadı güzeldi ama şimdide karpuz kurabiyelerimize geçelim.Ben bu tarifi ilk gördüğümde bayılmıştım,kime yapsam onlarda bayılıyor.Çok şekerler ya :)
 
bunların tarifi içinde buraya tık tık... şimdide sırada civciv salatamız var.bir çoğunuz biliyorsunuzdur bunu ama ben yinede paylaşayım.
bunun tarifini tv'de görmüştüm heralde,haşlanmış patateslere civciv şekli veriyorsunuz,tarifi bu kadar :) patatesleri tuz,limon zeytinyağıyla tatlandırmayı unutmayın ama.. vee sıra gecenin olayında tata ta taaammm...
bu da ana yemeğimiz.. 'adı:tavuk hanım kuluçkada'
gördüğünüz gibi pilava tavuk şekli verdim,etrafındaki köftelerde tavuk hanımın yumurtaları :) tarifi Sırma Bradley'in neşeli tabaklar programından..                                                                                                                                                                                                                                     
****
Bir sonra ki postumda da 2. bal böcüğümün 'hoşgeldin bebek' sofrasını paylaşacağım inş.hazır sofralardan açılmışken ara soğumasın. Takipte kalın :) sevgiler...

3 Ekim 2011 Pazartesi

CUPCAKE SÜSLEDİM

Gittiğim yerlere kendi yaptığım şeyler götürmeyi seviyorum. Heleki  şeker hamuruyla tanıştıktan sonra, birileri çağırsa da şeker hamuruyla yine bişeyler yapsam diye dua ediyorum :) malum evde yap yap sonra gelsin kilolar,en iyisi yapıp hediye etmek.. Geçtiğimiz aylarda bir arkadaşım pazar kahvaltısına davet etmişti ailelerimizle birlikte,bende minik cupcakeler hazırladım ve cupcakelerin bombili yerlerini kesip düzleştirdim, sonrada başladım süslemeye,tamamen doğaçlama..ortaya böyle bişey çıktı..
nasıl olmuş sizce? bence fena değil,ama daha çok çalışmam lazım çook.. bugünlük benden bu kadar,sevgiler..                                                                    not:güzel cupcake tarifleriniz varsa bana gönderebilirsiniz,burada beraber paylaşırız..

1 Ekim 2011 Cumartesi

ONLİNE ALIŞVERİŞ

Günümüzde online alışveriş çok kullanılıyor biliyorsunuz,kimileri biraz bu durumdan çekinirken (ki bende öyleydim yakın zamana kadar),kimileri de teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanıyor.Benim bildiğim bir kaç güvenilir site vardı,şimdi bunlara bir tane daha eklendi,hemde sırf tesettürlüleri düşünen bir site.. http://www.yenimoda.com/  Bizi de düşünen birilerinin olması çok güzel.. ve  bende ilk alışverişimi bu siteden yaptım,siparişim 1 hafta içinde güzel bir şekilde paketlenerek elime ulaştı,ben memnun kaldım bu alışverişten ve devam da edicem inş. sürekli takipteyim :)

aldığım elbise bu,yasemin akat imzalı bu elbisenin yakasında ve belinde ki fermuar detaylar çok hoş düşünülmüş,ufak detaylara bayılıyorum,bir anda bambaşka bir hava verebiliyorlar.. Aşağıdakilerde pabuçlarım onlarında fermuar detaylarına dikkat! :)
artık bir bütün olarak siz hayal edin,gerisini sizin hayal gücünüze bırakıyorum :) benden bugünlük bu kadar,yorumlarınızı bekliyorum,öyle okuyup kaçmak yok tamam mı,burada kendi kendime konuşuyormuş gibi hissediyorum :) öpüyorum,sevgiler..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...