8 Aralık 2011 Perşembe

AŞÜRE ALIRMIYDINIZ?

merhaba kızlar !! nasılsınız, kaç gündür bloglarda herkes yaptığı aşüreleri paylaşıyor, bugün bende paylaşayım dedim, aşüre yapmayı eskiden gözümde çok büyütürdüm hatta ilk evlendiğim sene nasılsa komşular getirir diye yapmamıştım :) ama ne getiren oldu ne bişi,hazır aşüre aldım yaptım  o da çok kötü oldu, o sene hep aşüre aşerdim :) sonra baktım böyle olmıcak artık her sene kendim yapıyorum, sadece biraz  ayakta kalıyor insan ama bir gün önceden nohutu fasülyeyi falan haşlayınca hemen hemen yarıya iniyor süre..
bende hazırlıklarımı bir gün önceden yaptım ertesi sabah pişirdim,malzeme listesini görüyorsunuz resimde. 2 su bardağı buğday, 1'er su bardağı  nohut ve kuru fasulye,1 çay bardağı pirinç,kayısı,incir,fıstık,kuru üzüm,elma,ceviz,portakal kabuğu rendesi,bunların miktarı arzuya göre değişir,mesela kimisi incir sevmez onu koymaz,benim eşimde kuru üzümü sevmiyor o yüzden  çok az koyuyorum,şekerde aynı şekilde arzuya göre değişir,2-3 bardak yetiyor.
vee aşüreler pişti bunlarda komşulara dağıtılmak üzere yola çıkıyor,üzerine nar koyunca güzel çok hoş oluyor ama ben nar almayı unutmuşum,artık böyle idare ediverin,hepinizi öpüyorum şekerler..

7 yorum:

  1. Bir kase bana,bir kase oğluma,iki kase de eşime aldım :))
    Ellerine sağlık canım..
    Allah kabul eylesin..
    Çok nefis olmuş aşurelerin:)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Allah kabul etsin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Allah kabul etsin canim :) çok guzel olmus :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglık...allah kabul etsin güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. allah kabul etsin...
    emeğinize sağlık..
    aldım bi kasecik..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,Allah kabul etsin ve evinize bereket getirsin.Ben de yapacağım;ama kayınvalidemi bekliyorum.Biz Konya'da yaşıyoruz ve kayınvalidemgil Isparta'da yaşıyorlar.Ayın 16 sında kızımın doğum günü var ve kayınvalidem de onun için 15'inde yanımıza gelecek.Yani anlayacağın;k.validem aşureyi çok sever ve ona da kısmet olsun diye o gelince yapacağım aşureyi.Amma uzun anlattım:).İşte böyle canım...

    YanıtlaSil
  7. canım çekti ama olmazzz kkkkiiii:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...