5 Ekim 2011 Çarşamba

İLK ADIM PASTASI VE AHSEN'İN ÇİFTLİĞİ :)

İlk göz ağrım,canım,bal böcüğüm, Ahsen'im 11 aylıkken babannesi ve dedesinin bizi ziyaretleri sırasında,ilk adımlarını atıp yürümeye başlamıştı. 
Ve bizi nasıl sevinmiştik anlatamam, herhalde hiç yürümeyecek gibi mi geldiyse bana, ben çığlık çığlığayım o derece yani :) ve bunu bir pastayla kutlayalım dedik. Öğleden sonra verdiğim bir kararla akşam için şirin bir sofra hazırlama niyetine girdim. Vakit dar olunca herşeyin en pratiğine yöneldim. Önce hazır pandispanyalarım vardı onların için bir krema yapıp,tavşan şekli verdim, tarifini isterseniz burada bir blogcu arkadaşım detaylı anlatmış.
benimki birazcık kediye benzedi sanki,bi de ben acelemden krema tam soğumadan bonibonları koydum onlarda aktı birazcık..neyse tadı güzeldi ama şimdide karpuz kurabiyelerimize geçelim.Ben bu tarifi ilk gördüğümde bayılmıştım,kime yapsam onlarda bayılıyor.Çok şekerler ya :)
 
bunların tarifi içinde buraya tık tık... şimdide sırada civciv salatamız var.bir çoğunuz biliyorsunuzdur bunu ama ben yinede paylaşayım.
bunun tarifini tv'de görmüştüm heralde,haşlanmış patateslere civciv şekli veriyorsunuz,tarifi bu kadar :) patatesleri tuz,limon zeytinyağıyla tatlandırmayı unutmayın ama.. vee sıra gecenin olayında tata ta taaammm...
bu da ana yemeğimiz.. 'adı:tavuk hanım kuluçkada'
gördüğünüz gibi pilava tavuk şekli verdim,etrafındaki köftelerde tavuk hanımın yumurtaları :) tarifi Sırma Bradley'in neşeli tabaklar programından..                                                                                                                                                                                                                                     
****
Bir sonra ki postumda da 2. bal böcüğümün 'hoşgeldin bebek' sofrasını paylaşacağım inş.hazır sofralardan açılmışken ara soğumasın. Takipte kalın :) sevgiler...

4 yorum:

  1. canım hepsi harika görünüyor, cimcimeninde yeni yaşı kutlu olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım,bu arada bloğuma hoşgeldin,her zaman beklerim..

    YanıtlaSil
  3. minik minik ne güzel uğraşmışsınız öyle.karpuz kuabiyenize bayıldım.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. zeyzey;teşekkür ederim canım,beğenmene sevindim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...